MMB ve Meditopia'dan Çalışanların Zihinsel Dayanıklılığını Korumaya Yönelik Özel İşbirliği

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer ile sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında küresel bir lider olan Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), sektörde bir ilke imza atarak çalışanların ruh sağlıklarına yönelik özel bir iş birliği gerçekleştirdi. Dünyanın önde gelen bilinçli farkındalık ve mental koçluk uygulaması Meditopia ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında MMB, pandemi döneminde artan stres kaynaklı zorluklar yaşayan müşterilerinin çalışanlarına mental koçluk desteği desteği sunacak.

İstanbul, 26 Ocak 2021 – Mercer ve Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), bilinçli farkındalık ve mental koçluk hizmeti sunan Meditopia ile iş birliğine gitti. Bu iş birliği kapsamında pandemi döneminde evden çalışmaya geçen ve artan stres kaynaklı zorluklar yaşayan MMB müşterilerinin çalışanları; meditasyon ve zihinsel dayanıklılığını güçlendirmeye yönelik bu hizmetten özel avantajlarla yararlanacak.

Son bir yıldır pandemiden kaynaklı olarak değişen ekonomik ve sosyal yaşam koşulları dolayısıyla artan kaygılar, çalışanları psikolojik anlamda da zorluyor. Teknoloji yardımları, uzaktan eğitim ve gelişim paketleri gibi desteklerin yanı sıra çalışanların en fazla desteğe ihtiyaç duyduğu konuların başında, stres yönetimi, belirsizlikle yaşamayı öğrenme, direnç kazanma, değişen koşullara uyum, uyku sorunlarının yönetimi, motivasyon gibi zihinsel dayanıklılığı artırmaya yönelik destekler geliyor.

2020 yılında gerçekleştirilen ve çalışanların sağlıkları ile sağlık alanındaki dijital inovasyonlara odaklanan Mercer Marsh Benefits “Health on Demand” Araştırması’na göre; çalışanların yüzde 40’ı işverenlerinin dijital sağlık çözümleri sunması veya sponsor olması halinde işlerine bağlılık oranının artacağını söylüyor.

Çalışanlar tarafından dile getirilen taleplerden yola çıkarak hayata geçirilen bu iş birliğiyle MMB, müşteri portföyünde yer alan tüm firmaların çalışanlarına zihinsel dayanıklılığı geliştirme imkanı sunuyor.

Pandemide ruh sağlığının desteklenmesine yönelik aksiyonlar alınmadı

Pandemiyle beraber çalışanların psikolojik sorunlara yönelik destek beklentisine cevap verecek önemli bir iş birliğini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Mercer Marsh Benefits İş Geliştirme Lideri Fuat Ünal, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Mercer Marsh Benefits Sağlık Trendleri: 2020 Sigorta Şirketleri Perspektifi Araştırması’, pandemi sırasında sağlık hizmetlerinde talep artışına rağmen, ruhsal sağlığın desteklenmesine yönelik aksiyonların alınmadığını ortaya koydu. Sigorta şirketlerinin sadece üçte biri online bu hizmeti küresel ölçekte sunarken, yüzde 32'sinde bu hizmet kapsam dışı kalıyor. Çalışanlara yönelik online psikolojik destek hizmetleri halen yaygın şekilde uygulanmıyor. İşgücü sağlığı, firmalar için kritik ve iş performansının artmasına ve beşeri sermaye riskinin etkili bir şekilde yönetilmesinde önemli rol oynuyor. Şirketler sağlık planlarını bir maliyet olarak değil, insan kaynağına yönelik bir yatırım olarak değerlendirilmeli. Buradan hareketle Meditopia ile sektöre örnek bir iş birliği gerçekleştirdik. Bu kapsamda sunduğumuz desteğin müşterilerimiz nezdinde önemli bir katkı yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Çalışanlarının mutluluğuna ve mental sağlığına önem veren şirketler kazanıyor

Güzel bir iş birliği gerçekleştirdiklerini belirten Meditopia İş Geliştirme Lideri Christine Taylor, “Ekiplerinin mutluluğuna ve mental sağlığına önem veren organizasyonlarda üretkenlik, motivasyon ve odaklanmanın arttığını, tükenmişlik ve yetersizlik gibi duyguların ise azaldığını gözlemliyoruz. Meditopia olarak, sunduğumuz servislerimizle ekiplerin daha mutlu, verimli ve huzurlu bir çalışma ortamına sahip olmasına öncülük ediyoruz” dedi.

MercerMarshBenefits hakkında

Mercer Marsh Benefits, çalışanlarının sağlık desteklerine dair maliyetlerin, insan kaynağı risklerinin ve karmaşıklıkların yönetilmesi için müşterilerine tek bir kaynak olarak hizmet sunuyor. Bu ağ, Mercer ve Marsh'ın dünya çapındaki yerel ofisleri ve belirli kriterler temelinde seçilmiş olan ülke temsilciliklerinin birleşiminden oluşuyor. 135 ülkede yerleşik bulunan ve 150'yi aşkın ülkedeki müşterilerimize hizmet veren uzmanlarımız, kendi yerel pazarları konusunda geniş bilgi sahibidir. Yerel olarak kurulan işletmelerimiz aracılığıyla, müşterilerimize küresel tutarlılık ve yerele özel çözümler sunmamızı sağlayan benzersiz bir ortak platforma sahibiz. Mercer ve Marsh, Guy Carpenter ve Oliver Wyman ile birlikte Marsh & McLennan Şirketleridir.

Mercer, iş dünyasını yeniden tanımlayarak, emeklilik ve yatırım sonuçlarını yeniden şekillendirerek ve gerçek sağlık ve refahın kilidini açarak, daha parlak bir gelecek inşa etmeye inanır. 130’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren Mercer’ın 44 ülkede 25.000’den fazla çalışanı bulunmaktadır. 76.000 çalışanı ve 17 milyar dolar yıllık geliri ile dünyanın risk, strateji ve insan kaynakları alanlarında önde gelen profesyonel hizmetler firması olan Marsh & McLennan (NYSE: MMC) grubunun bir iştirakidir. Marsh & McLennan Grubu; Marsh, Guy Carpenter ve Oliver Wyman gibi pazar lideri diğer şirketleriyle müşterilerin giderek daha dinamik ve karmaşık bir dünyada stratejilerini oluşturmalarına yardımcı olur. Daha fazla bilgi için www.mercer.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Mercer’ı Twitter’da takip edin @Mercer.

Daha fazla bilgi almak için: www.mercer.com.tr

LinkedIn Mercer Türkiye

Meditopia https://meditopia.com/tr