MERCER MARSH BENEFITS VE FITWELL’DEN ÇALIŞANLARIN FİZİKSEL SAĞLIĞINI KORUMAYA YÖNELİK ÖZEL İŞ BİRLİĞİ

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer ile sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında küresel bir lider olan Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), sektörde yine bir ilke imza atıyor. Mercer Marsh Benefits, yapay zekalı mobil koçluk uygulaması Fitwell ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, çalışanlara fiziksel sağlıklarını korumalarına yönelik koçluk desteği sunacak.

İstanbul, 26 Nisan 2021 – Mercer ve Marsh’ın sağlık ve yan haklarda bütünsel çözümler üreten markası Mercer Marsh Benefits (MMB), tek bir mobil uygulama üzerinden kullanıcılarına kişisel diyetisyen, antrenör ve yaşam koçu deneyimini sunan Fitwell ile iş birliğine gitti. Bu iş birliği kapsamında pandemi döneminde evden çalışmaya geçen MMB müşterilerinin çalışanları; fiziksel sağlıklarını korumaya yönelik bu hizmetten özel avantajlarla yararlanacak.

2020 yılında gerçekleştirilen ve çalışan sağlığı ile sağlık alanındaki dijital inovasyonlara odaklanan Mercer Marsh Benefits ‘Health on Demand’ Araştırması’na göre; çalışanların yüzde 40’ı işverenlerinin dijital sağlık çözümleri sunması veya sponsor olması halinde işlerine bağlılık oranının artacağını söylüyor.

Çalışanlar tarafından dile getirilen bu yöndeki taleplerden yola çıkan MMB, hayata geçirilen bu iş birliğiyle müşteri portföyünde yer alan tüm firmaların çalışanlarına kişisel diyetisyen, antrenör ve yaşam koçu imkanı sunarak sağlıklı ve fit kalmalarına destek olmayı amaçlıyor.

Küresel çapta çalışan sağlığı ve zindeliğine yatırım yapan şirketlerin oranı %29’dan %50’ye yükseldi

Pandemiyle birlikte esnek çalışma modellerine geçişle, fiziksel zindelik işveren/çalışan dengesi açısından daha da önemli hale geldi. Geleceğin çalışma modelleriyle – future of work - birlikte sağlık ve zindelik (wellbeing) kavramları, beceriler ve teknoloji kadar öne çıkıyor. Dünyada şirketlerin pandemi öncesi yüzde 29’u sağlık ve zindelik konusunda yatırım yaparken, pandemiyle birlikte bu oran yüzde 50’ye yükseldi. Bu da gösteriyor ki şirketlerin çalışma modellerini yeniden tasarladığı bu dönemde işverenler yan hakların yönetimini daha bütünsel ele almaya başladı.

Fuat Ünal: “İşverenler, pandemiyle birlikte çalışan yan haklarına bütünsel gözle bakmaya başladı ”

Pandemiyle beraber çalışanların sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Mercer Marsh Benefits İş Geliştirme Lideri Fuat Ünal, “İşgücü sağlığı, firmalar için kritik bir konu; iş performansının artmasında ve beşeri sermaye riskinin etkili bir şekilde yönetilmesinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle şirketler, sağlık planlarını bir maliyet olarak değil, insan kaynağına yönelik bir yatırım olarak değerlendirilmeli. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz MMB Türkiye Sağlık ve Wellbeing Araştırma Raporu’na göre; araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 62’si mevcut durumda fiziksel wellbeing imkanları sunduğunu, yaklaşık 40’ı ise da 1-2 yıl içerisinde sağlıklı beslenme ve spor olanaklarına erişim imkanlarına erişim sağlayacağını söylüyor. Şirketlerin yüzde 71’i iş birliği yaptıkları danışman veya sigorta şirketinin fiziksel wellbeing ile ilgili imkan sunması halinde memnuniyetlerinin artacağını söylüyor. Pandemiyle birlikte ortaya çıkan ihtiyaçları dikkate alarak, çalışanların yaşadıkları psikolojik sorunlara çözüm sunabilmek üzere Meditopia ile örnek bir iş birliği gerçekleştirmiştik. Şimdi de çalışanların fiziki aktivite azlığından kaynaklı sorunlarına yönelik Fitwell ile önemli bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, özellikle pandeminin etkisiyle evlere kapandığımız, hareketsiz kaldığımız ve sağlığın önemini daha iyi anladığımız bu günlerde, şirketlere ve şirketlerin çalışanlarına kolaylıkla uygulayabilecekleri aktivite ve diyet olanakları sunmak. Çalışanın daha sağlıklı, fit ve mutlu olması, doğrudan şirketlerin verimliliğini de artıran bir unsur. Bu kapsamda sunduğumuz desteğin müşterilerimiz nezdinde önemli bir katkı yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Barış Özaydınlı: “Yapay zeka analitiklerini çalışanların hayatına pozitif etki etmek için kullanıyoruz”

Güzel bir iş birliğine imza attıkları için mutlu olduklarını belirten Fitwell Kurucusu ve CEO’su Barış Özaydınlı, “Fitwell olarak tek bir mobil uygulamayla kullanıcıya kişisel diyetisyen, antrenör ve yaşam koçu deneyimini sunuyoruz. Ayrıca giyilebilir cihazlar, telefondaki sensörler, IoT cihazları ve birçok başka sağlık veri kaynağından aldığımız veriyi akıllı bir şekilde değerlendirerek kullanıcıya özel plan oluşturuyoruz. Uygulama, kullanıcının mevcut fitness ve wellness analizini yaparak bir hedef belirleyip, bu hedefe ulaşabilmesi için tamamen kişisel bir günlük beslenme programı, video ve sesli egzersiz programı yaratıyor. Bununla beraber motive olması ve hedefe ulaşması için akıllı tavsiyeler ve yönlendirmeler gerçekleştiriyor. Fitness birçoğumuz için zorlu bir yolculuk. Bilinçli olsak bile günümüzün yoğun modern hayat biçimlerinde kendimize zaman ayırmak ve sağlıklı alışkanlıklar kazanmamız çok zor oluyor. MMB ile yaptığımız işbirliğinden dolayı çok heyecanlıyız. Bu iş birliği sayesinde birçok çalışanın hayatını iyileştireceğimizi, daha sağlıklı ve fit olmalarını sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

MercerMarshBenefits hakkında

Mercer Marsh Benefits, çalışanlarının sağlık desteklerine dair maliyetlerin, insan kaynağı risklerinin ve karmaşıklıkların yönetilmesi için müşterilerine tek bir kaynak olarak hizmet sunuyor. Bu ağ, Mercer ve Marsh'ın dünya çapındaki yerel ofisleri ve belirli kriterler temelinde seçilmiş olan ülke temsilciliklerinin birleşiminden oluşuyor. 135 ülkede yerleşik bulunan ve 150'yi aşkın ülkedeki müşterilerimize hizmet veren uzmanlarımız, kendi yerel pazarları konusunda geniş bilgi sahibidir. Yerel olarak kurulan işletmelerimiz aracılığıyla, müşterilerimize küresel tutarlılık ve yerele özel çözümler sunmamızı sağlayan benzersiz bir ortak platforma sahibiz. Mercer ve Marsh, Guy Carpenter ve Oliver Wyman ile birlikte Marsh  McLennan Şirketleridir.

Fitwell hakkında

Fitwell, yapay zekalı mobil bir koçluk uygulaması. Zaman sıkışıklığıyla boğuşan insanların kendi sağlıklarını kontrol altına almalarını sağlayarak, evlerinin konforunda daha sağlıklı ve fit olmalarını kolaylaştırir. Tek bir mobil uygulamayla kullanıcıya kişisel diyetisyen, antrenör ve yaşam koçu deneyimini sunuyor. Ayrıca giyilebilir cihazlar, telefondaki sensörler, IoT cihazları ve birçok başka sağlık veri kaynağından aldığımız veriyi akıllı bir şekilde değerlendirerek kullanıcıya özel plan oluşturuyor. Uygulama, kullanıcının mevcut fitness ve wellness analizini yaparak bir hedef belirleyip, bu hedefe ulaşabilmesi için tamamen kişisel bir günlük beslenme programı, video ve sesli egzersiz programı oluşturuyor. Bununla beraber motive olması ve hedefe ulaşması için akıllı tavsiyeler ve yönlendirmeler yapıyor. Ayrıca Turkiye’de kanaat onderi haline gelmiş ve hikayeleriyle yuz binlerce insani ilhamlandiran, Fitwell koclarinin ozel programlarına da Fitwell uzerinden ulaşılabiliyor.

Fitwell koçları arasında, kişisel eğitmen, İçindeki Sen ve birçok kitabın yazarı ve birçoklarının The Squatgirl olarak tanıdığı, Doris Haffer; ünlülerin kişisel antrenörü, kitapları ve DVD’leriyle iyi bilinen, Raum Athletic Flat’in kurucusu Murat Bür; cimnastik geçmişi, televizyon kariyeri ve son zamanlarda adından çok söz ettiren Beden Atölye’sinin kurucusu, Ebru Karaduman; Dünya Powerlifting şampiyonu ve Türkiye Milli Powerlifting Takımı antrenörü ve birçoklarının Ağır Sağlam olarak tanıdığı Furkan Kaya ve zorluk bir mücadele sonrası 40 kilo vererek obezlikten kurtulan, sağlığına kavuşma hikayesiyle yüz binlerce insana umut ve ilham kaynağı olan, 40 Kilo Nasıl Gider markasının kurucusu Ece Dündar Karacak gibi yuz binlerce insana ilham kaynağı olmuş taninmis isimler bulunuyor.

Fitwell’in 200 ulkeden 2 milyon kayıtlı üyesi bulunuyor. Yatirimcilari arasında Microsoft ve Founders Factory gibi isimler olan Fitwell’in merkezi Londra’da bulunuyor.